Emma napja van. | 2024.04.19

Megújul a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola

2018-08-10 11:55:00

A Kazincbarcikai Tankerületi Központ sikeres pályázatot nyújtott be a EFOP-4.1.2–pályázati felhívásra a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése. A projekt összköltségvetése 691 794 999 millió forint, mely 100% támogatási intenzitású vissza nem térítendő támogatás. A fejlesztés kezdési dátuma 2018. február 1. befejezés 2020. április 01. A beruházás megvalósítására 25 hónap áll rendelkezésre.

A köznevelési intézményrendszer fejlesztésének elsődleges célja, hogy az egész ország területén lehetőleg azonos tanulási környezetet biztosítva, minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulók, legyenek akár hatrányos helyzetűek, akár kiemelten tehetségesek, vagy átlagos képességűek. Az elmaradott infrastrukturális állapotú iskolák fejlesztése kiemelten fontos annak érdekében, hogy a fejlesztés következtében a támogatott köznevelési intézményekben minőségi oktatásban részesüljenek az intézmény tanulói.

A projekt kivitelezése során megújul a jelenlegi tornaterem. Az évtizedek alatt az egykor modern, korszerű tornaterem, elavulttá vált. A tornaterem padló burkolata parketta, amely viszonylag jó állapotban van. Falburkolata elhasználódott, felületük kopott. A belső ajtók az eredeti ajtók, műszaki állapotuk nem megfelelő, az ablakok elhasználódtak, nem nyithatóak. A pályázat részét képzi a tornaterem teljes felújítása, nyílászáróinak cseréje, a vizesblokkok, öltőzők teljes körű felújítása, a tornatermi szertár alapterületének növelése, valamint a tornaterem légtechnikai korszerűsítése.

 

Számos tanterem újjul meg, a pályázatnak köszönhetően pedig kialakításra kerül egy új csoportszoba, indormatikai tanterem,valamint egy fejlesztő szoba is, amely elősegíti a tanulók az eredményes fejlesztését.

 

A konyha-étkező állapota még az építéskorabeli, anyaghasználata, burkolatai, berendezési, felszerelési tárgyai az akkori műszaki színvonalat elégítették ki, ami nem felel meg a mai kor követelményeinek. A projektnek köszönhetően megvalósul a meglévő étkező konyha belső felújítása.

A fejlesztésnek köszönhetően az iskola egész épülete megújul, sor kerül a nyílászárók cseréjére, az aula bővítésére, akadálymentes közlekedés kiépítésére.