József napja van. | 2024.03.19

Hobo-koncert szombaton a Volt egyszer egy Ifipark sorozatban

2018-08-10 10:44:00

Hobo (Földes László) koncertjével szombaton folytatódik a Volt egyszer egy Ifipark című koncertsorozat a budai Várkert Bazárban.

    A Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapító tagja és énekese ifiparkos koncertjén találkozik a múlt és a jelen, Hobo a régi és új dalaiból válogat. Elhangzik mások mellett a Hajtók dala, a Vadászok kivonulása, az Oly sokáig voltunk lenn, a Ki vagyok én? és a Mesél az erdő is - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Hobo korábban, a koncertsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: nézőként sokat járt a Ifiparkba a hatvanas-hetvenes években, a megkövetelt öltönyben, nyakkendőben és fehér ingben. Később zenekara, a Hobo Blues Band koncertjein két-háromezer ember zsúfolódott össze a színpad előtti katlanban. Szombaton Hobo zenekarában színpadra lép Ifj. Tornóczky Ferenc (gitár), Póka Egon (basszusgitár) és Szakadáti Mátyás (dob).
    Az 1961 és 1984 között működött Budai Ifjúsági Park a magyar rockzene születésének egyik bölcsője volt. A 2016-ban a helyszínen tartott nagy sikerű Omega-koncert adta az ötletet a programsorozat megszervezéséhez, a régi hangulat felidézéséhez. Tavaly a Piramis évek, a Beatrice, a P. Mobil, a Mini, a Skorpió és a Karthago lépett fel.
    Idén június 29-én az Omega, augusztus 8-án D. Nagy Lajos (Rolls, Bikini) adott koncertet, a most szombati Hobo-est után augusztus 23-án az Apostol együttes lép fel, végül szeptember 7-én a Dinamit együttes zárja a sorozatot a Várkert Bazárban.