József napja van. | 2024.03.19

Egerben rendezik a szív- és érrendszeri betegek egyesületeinek országos sporttalálkozóját

2018-08-09 19:20:00

Péntektől vasárnapig Eger ad otthont a Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetsége harmadik országos sporttalálkozójának, az eseményre az ország minden részéből mintegy négyszáz résztvevőt várnak - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

    Közlésük szerint a pénteki megnyitót követően orvos-beteg találkozó és szakmai előadás egészíti ki az immár hagyományos sportrendezvényeket. Ezen kívül saját fejlesztésű kardiológiai diagnosztikai eszközével bemutatkozik az egri Sanatmetal Kft. is.
    A programok fő helyszíne az Eszterházy Károly Egyetem sportcsarnoka lesz. Itt tartják az asztalitenisz, atlétika, kispályás labdarúgás, röplabda, sakk, valamint kosárlabda-büntetődobás vetélkedőket, míg az íjászatra az egri várban, az úszásra az egri strandon kerül sor, a tekézők pedig az északi lakótelep tekecsarnokában mérik össze tudásukat.
    A szombati vetélkedést követően a résztvevők Eger nevezetességeivel is megismerkedhetnek - közölték, hozzátéve: a háromnapos seregszemle házigazdája az Egri Szív Egyesület, védnökei Habis László, a város polgármestere és Vacity József, a helyi Markhot Ferenc kórház főigazgatója, míg az orvos-beteg találkozó programját Abonyi János kardiológus főorvos, az egri egyesület elnöke vezeti. 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink