Gedeon napja van. | 2024.03.28

Újabb 3D unikornis vágtat Kolorcity főutcáján

2018-08-07 20:30:00

Új 3D-s alkotás készül Kazincbarcikán a nagy posta melletti illatszerüzlet előtti aszfalton. A városlakóknak már ismerős lehet az alkotó, Remko van Schaik, hiszen az ő keze nyomát dicséri a Fő téri házfalon található robot unikornis, melyet tavaly augusztusban készített a világ egyik legismertebb és legelismertebb street art művésze.

– Remek élményekkel, remélem, egy sikeres festményt hátrahagyva utazok vissza Hollandiába, és tiszta szívből kívánom, hogy legyen még rá alkalmam, hogy visszatérjek! – búcsúzott legutóbbi látogatása végén Remko. A viszontlátásra nem kellett sokat várnia, hiszen a 6. Kolorfesztivál legjelentősebb street art akcióját készíti idén az összetéveszthetetlen stílusú 3D grafikus. Képei - megrendeléstől függően - viccesek, rémísztőek vagy társadalomkritikusak, de egy biztos, sosem lehet figyelmen kívül hagyni azokat. A mostani gigantikus aszfaltrajzon ismét Kolorcity egyik jelképe, egy unikornis látható.
A rendkívül közvetlen alkotó már múltkori látogatásán bebizonyította, hogy a nyelvi akadályok nem okoznak neki gondot. Szívesen beszélget az érdeklődőkkel, sőt egy-egy szelfi erejéig bármikor felfüggeszti a munkáját.