Auguszta napja van. | 2024.03.29

Öt rablásért tizenkét év fegyházra ítéltek egy férfit Budapesten

2018-08-07 13:59:00

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy férfit, aki 2015 őszén Budapest területén több embert is megtámadott és kirabolt - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-t.

    Fürcht Pál közleményben azt írta, a férfi egy X. kerületi gyorsétterem mosdójában felszólított két fiút, hogy menjenek ki vele a parkolóba, mert hasonlítanak azokra, akik az ő lánytestvérét kirabolták. A fiatalok nem mertek nemet mondani, ezért követték őt, majd felszólításra mindketten átadták a telefonjukat. A vádlott az egyikük zsebéből több ezer forintot is kivett, és elhagyta a helyszínt.
    A férfi ezután egy XIII. kerületi benzinkúton elrabolta az egyik alkalmazott értékeit, valamint késsel megfenyegette, hogy a kasszában lévő készpénzt adja neki oda, közölve, hogy fegyver is van nála. Ugyanazon a napon a XIV. kerületben három másik bűncselekményt követett el, a sértettekről mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el - ismertette a főügyészhelyettes.
    A harmincéves férfit többrendbeli, részben felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen tizenkét év fegyházra ítélte - olvasható a közleményben.