Csongor napja van. | 2024.04.16

Kolorpiknik a Völgyparkban

2018-08-07 11:59:00

A 6. Kolorfesztivál augusztus 5-ei délutánja a Mezey Művészeti Központ udvarán, valamint a gyermekek által közkedvelt Völgyparkban folytatódott.

A Kolorpiknik első részében a Kazincbarcikai Ifjúsági Mazsorett Csoport tartott bemutatót. A színpadon a Debreceni Helyőrségzenekar játszott.
A programok között volt többek között katonai toborzó is, aminek keretein belül többféle harci járművel és fegyverrel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A katonai bemutatót harcászati lövészet is színesítette. A gyerekek nagy kedvence a harci jármű volt. A toborzó lényege és célja, hogy minél több gyerekkel megszerettessék a szakmát, már egészen kicsi korban.
A Bacsó István által vezetett Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tagjainak közreműködésével a kicsik gipszből kiöntött formákat festettek színesre.
A következő napokban is temérdek programmal várja az érdeklődőket a Kölyöksziget játszóháza. A kézműves bütyköldében idén a fő téma az újrahasznosítás: az ügyes kezű vállalkozók agyagból készítettek unikornist, feleslegessé vált befőttes üvegből virágtartót és ceruzatartót, papírvirágot, sőt még műanyag kupakból vicces figurákat is.
Mindezek mellet a délutáni órákban színpadra lépett először a Matiné zenekar, majd az Alma együttes. A családi napra temérdek érdeklődő látogatott ki. A jól ismert gyerekdalok a csemeték kedvencei voltak, akik örömmel vettek részt az interaktív előadásokon. A fellépők számos újdonsággal készültek, melyek még színesebbé tették a kicsik számára ezt a napot.

Akusztikus zene Múcsonyban

A nap végén a Kolorcountryhoz idén először csatlakozó Múcsonyban a Unique akusztik szórakoztatta a fesztiválközönséget. A fiatalok és idősebbek körében is népszerű együttes slágerei csendültek fel akusztikus hangszeres kísérettel.