Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hosszan elhúzódik a Zala megyei bálatűz oltása

2018-08-06 14:45:00

Várhatóan hosszan elhúzódó feladatot ad a tűzoltóknak a még mindig izzó, füstölő részek oltása a Zala megyei Reszneken, ahol vasárnap hajnalban három mezőgazdasági épület és több ezer bála gyulladt ki - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

    Cseresznyés Dániel közölte: a három kigyulladt, összesen több ezer négyzetméter területű épületben mintegy 3500 bála kapott lángra, de a tüzet már sikerült körülhatárolni. A vasárnap egész nap zajló oltási munkálatok után még hétfőn is dolgoznak a tűzoltórajok a helyszínen, ahol több munkagép segítségével bontják szét az összetömörített bálákat, illetve oltják a még mindig izzó, füstölő részeket.
    A beavatkozást nehezítette, hogy a település tűzivízhálózata nem bírja a nagy vízkivételt, ezért csak távolabbról tudtak vizet szállítani az oltáshoz - jelezte a szóvivő.
    Az MTI helyszíni információi szerint felmerült a gyújtogatás gyanúja. Cseresznyés Dániel ennek kapcsán annyit közölt, hogy hatósági tűzvizsgálati eljárást indítottak a körülmények tisztása érdekében.