Auguszta napja van. | 2024.03.29

5. Kolorfutás Nyolcszáznegyvennyolc futó Kazincbarcikán

2018-08-06 13:30:00

Több kategóriában az ország számos pontjáró 848-an álltak rajthoz az 5. Kolorfutáson Kazincbarcikán, augusztus 5-én. A megmérettetés központja idén a Mezey István Művészeti Központ udvara volt.

Közös bemelegítéssel kezdődött az 5. Kolorfutás, amit a 6. Kolorfesztivál keretében tartottak meg Kazincbarcikán. A térség legszínesebb futóversenyén reggel nyolc órakor először az óvodások kezdték, őket pedig az iskolások követték. A legkisebbeknek 700, a nagyobbaknak 1300 métert kellett teljesíteniük, hogy megszerezzék a befutóérmet.
Majd fél 9-kor startoltak a negyed- és félmaratont futók, akik 10,5 és 21 kilométeren bizonyíthattak a rendkívül forró nyári délelőttön. Az ő rajtjuk után a mini maratonisták is becsatlakoztak, ők öt kilométert futottak.
Ebben az évben új kategóriával, a maraton váltóval bővült a paletta, itt 42 kilométert kellett csapatban teljesíteniük a futás szerelmeseinek.
Dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: sikeres versenyt zártak. Az igazgató külön köszönetet mondott a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak, a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészetnek, a Megyei Polgárőr Szövetségnek, a szervező kft. munkatársainak és az önkénteseknek, akik gondoskodtak a megmérettetés biztonságos és gördülékeny lebonyolításáról.
A Kolorfutás szervezői minden kategóriában díjazták az első három helyezettet, akik értékes ajándékokkal gazdagodtak. Dobogóra álltak az ovi- és sulimaraton, a minimaraton, a negyedmaraton, a félmaraton, valamint a maraton váltó legjobbjai is, akiket a kitartó nézők, szurkolók, családtagok és barátok óriási tapssal jutalmaztak.
Az óriási sikerre való tekintettel a Kolorfutást jövőre is megrendezik majd. A megmérettetés időpontja 2019. augusztus 4-e.

A Kolorfutás kategóriáinak eredményei

Ovimaraton, lány kategória
1. Mikulecz Viktória
2. Juhász-Nagy Liza Janka
3. Tóth Blanka

Ovimaraton, fiú kategória
1. Horváth Lóránt
2. Viszoczky Ábel
3. Orosz Zsombor

Sulimaraton, lány kategória
1. Bede Fanni
2. Kardos Hanna
3. Csikász Panni

Sulimaraton, fiú kategória
1. Sáreczki Szabolcs
2. Karikás Máté
3. Magyar Dániel

Minimaraton, női kategória
1. Zákányi Panna
2. Ihász Veronika
3. Dr. Szala Nóra

Minimaraton, férfi kategória
1. Éliás Ferenc
2. Géczy Ákos
3. Nagy Dániel

Negyedmaraton, női kategória
1. Szegő Csilla
2. Szabó Csilla
3. Bessenyei Boglárka

Negyedmaraton, férfi kategória
1. Bede Ernő
2. Molnár Csaba
3. Kohári Szabolcs Gábor

Félmaraton, női kategóriaÍ
1. Nyilas Zsuzsanna
2. Géczy Éva
3. Klemné Zabó Ágnes

Félmaraton, férfi kategória
1. Kánai Roland
2. Ujlaki Viktor
3. Kiss Ambrus

Maraton váltó
1. Dark Side Kazincbarcika
2. Poénbóljöttem
3. Diamond Team

A verseny részletes eredményei megtalálhatóak a www.evochip.hu weboldalon.