József napja van. | 2024.03.19

Hét sportág 188 versenyszámában avatnak bajnokot a multisport Eb-n

2018-08-01 12:45:10

Csütörtökön kezdődik a hagyományteremtő célzattal életre hívott, először Glasgow-ban és Berlinben sorra kerülő multisport Európa-bajnokság, melynek keretében hét sportágban összesen 188 versenyszámban avatnak kontinensbajnokot.

    Az olimpia mintájára életre hívott nagyszabású rendezvény által a rendezők és a sportági vezetők reményei szerint a korábbinál is nagyobb figyelmet érnek el a sportkedvelők, a szponzorok, de különösen a televíziós közvetítések terén.
    A sportesemény központja a skót nagyváros lesz, ahol a vizes (úszó, műúszó, műugró, nyíltvízi), valamint triatlon, torna, evezős, illetve kerékpáros (országúti, pálya, hegyi, BMX) kontinensviadalra kerül sor, továbbá a golfozók csapat Eb-jét rendezik meg. Párhuzamosan a glasgow-i versenyekkel (augusztus 6-12.) a német fővárosban a kontinens legjobb atlétái mérik össze tudásukat.
    Glasgow-ba 3000, míg Berlinbe 1500 sportolót várnak, a magyaroknál nagy létszámú csapattal indulnak az atléták (több mint 30 fő) és az úszók (26), akiken kívül műúszó, triatlonos, tornász, evezős, illetve kerékpáros is részt vesz a megmérettetésen.