Gedeon napja van. | 2024.03.28

Leonard Cohen világtalálkozót rendeznek Budapesten

2018-07-31 19:41:00

Több mint 20 országból 150 Leonard Cohen-rajongó érkezik Magyarországra augusztus első hétvégéjén, hogy egy három napos fesztivál keretében emlékezzen a kanadai énekes-dalszerzőre.

    A rendezvénynek a Budapest Jazz Club ad otthont, és külföldi zenészek mellett magyar előadóktól is megszólalnak Leonard Cohen dalai - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió új esttel készül, amelyen vendégként fellép Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band vezetője is. A Hallelujah és a többi híres Cohen-dal mellett a Sabbathsong zenekar klezmer zenével szórakoztatja a közönséget. 
    Az egész estés koncertek és késő estig tartó beszélgetések, közös éneklések mellett a világ minden tájáról érkezett csoportok Budapest látnivalóival is megismerkedik.
    A kétévente megrendezett Leonard Cohen találkozók sorában ez a tizenegyedik, de ez a legelszántabb rajongók minden évben összegyűlnek a görögországi Hydra szigetén is, ahol Cohen a hatvanas években egy évtizedet töltött, és ahová egész életében visszajárt.