Auguszta napja van. | 2024.03.29

Leszerelték az álrendőrt!

2018-07-29 11:22:00

A budapesti D. Géza 2018. július 26-án 8 órakor magát „Nagy Gábor rendőr törzszászlósnak” kiadva egy idős hölgyet hívott fel telefonon azzal, hogy a fia autóbalesetet szenvedett és a kórházi költségeket ki kell fizetni. Az idős nő a csalónak 250 ezer forintot adott át. Az erzsébetvárosi nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként azonosították az elkövetőt, akit még aznap a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival Magdolna utcai lakásában elfogtak.

A gyanú szerint az 51 éves férfi 2018. július 7-én 22 óra körül magát mentősnek kiadva felhívott egy idős hölgyet azzal, hogy a fia balesetet okozott, és ha nem fizet, akkor rabkórházba fogják szállítani. Ezután a hölgy a lakásában találkozott az akkor már rendőrként bemutatkozó D. Gézával és 350 ezer forintot adott át neki.

A nyomozók a férfit csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök további sértettek jelentkezését várják, akiktől hasonló módszerrel szerzett, vagy próbált meg pénzt szerezni D. Géza, aki 170 centiméter magas, erős testalkatú, körszakállas és az elkövetésekkor rendszerint koptatott farmernadrágot, kék színű pólót, sötét baseballsapkát valamint szemüveget viselt.