Emma napja van. | 2024.04.19

Macedóniából és Szerbiából hazatérő magyar rendőröket fogadtak Szegeden

2018-07-27 12:59:00

Hazatértek az európai határok védelmében Macedóniában és Szerbiában egy hónapon át szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, a két kontingenst pénteken Szegeden fogadták - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-t.

    A közlemény szerint a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek, az országok területére belépő illegális migránsok előállításában. 
    Az idei hetedik kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.
    Az egységek tagjai terepjáró gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.
    A Macedónia és Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták - áll a közleményben.
    Szerdán újabb két kontingens - Macedóniába harminc, Szerbiába pedig tizenöt magyar rendőr - utazott el, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt.