Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csaknem hatezer hallgatót vettek fel a BGE-re

2018-07-26 19:59:00

A következő tanévben csaknem hatezer elsőéves kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE), 14 százalékkal többen, mint az előző évben; idén az állami ösztöndíjasként felvett hallgatók száma és aránya is növekedett - tájékoztatta az oktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.

    Szeptembertől 5846 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. Tavaly az általános felvételi eljárásban 5143-an kerültek be, így idén 14 százalékkal több az újonnan felvett hallgatók száma - olvasható a közleményben. 
    Hozzátették: a jelentkezők többsége a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a gazdaságinformatikus, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakot választotta. Azt írták: összességében elmondható, hogy gazdasági képzésekre a BGE vette fel idén a legtöbb hallgatót az országban.
    Ismertették továbbá: az állami ösztöndíjasként bekerült hallgatók száma és aránya is növekedett. Idén a felvett hallgatók több mint fele állami ösztöndíjasként kezdi meg tanulmányait az egyetemen.