Csongor napja van. | 2024.04.16

Egy hét múlva startol a színek fesztiválja

2018-07-25 15:10:00

Töltődjön fel a nyár utolsó hónapján, augusztus 1-jétől 20-áig az ország legszínesebb és leghosszabb összművészeti rendezvénysorozatán, a 6. Kolorfesztiválon!

Nem csak műértőknek

Nem mindennapi tárlatokkal indul augusztus elsején a 6. Kolorfesztivál, az ország egyik leghosszabb és legszínesebb összművészeti fesztiválja. Aki nem műértő, az is talál magának látnivalót a tárlatokon, mert nem csak a kiállítók különlegesek, de a művek sem átlagosak, és nem láthatóak bármikor. A nyitónapon a nyolcvanhat éves kőművesből és bányászból lett szabadfoglalkozású művész Tilles Béla Kozmosz-sorozatának festményeiből nyílik tárlat, majd Szabó István „szemétből” készült „Csillagok háborúja” makettjait tekinthetik meg a látogatók. Másnap két Munkácsy-díjas alkotó Tettamanti Béla és Kopasz Tamás mutatkozik be, valamint Ambrus Attila kerámiáival és börtön utáni életével ismerkedhetnek meg a kíváncsi műkedvelők.

A legnépszerűbbek egy helyen

A bulizni vágyók a Csónakázó-tavi nagykoncertek kínálatából válogathatnak: Kazincbarcikán lép fel a Sky Fanatic, a Punnany Massif, a Pataky és Edda Művek, a Z!Enemi!, a Tankcsapda, a Smink együttes, Rúzsa Magdi. Augusztus 11-én pedig egy fantasztikus és látványos Lights Off Color Festivalon pöröghetnek a fiatalok, ahol többek között Andro és a Follow the Flow tolja a zenét.

Ami belefér!
 
Természetesen idén sem maradnak el a street art és közösségi művészeti akciók, gyermek- és sportprogramok, a turisztikai látványosságok sem. A „muzsikáló templomok” pedig a komolyabb műfaj kedvelőinek nyújtanak kikapcsolódást: Kegye János, Sebestyén Márta, a San Juan Egyetem Vegyeskara, a Pilgrim Gyermekkar, a Cantemus Ifjúsági Vegyeskara gondoskodik a minőségi szórakozásról.
Az augusztus 13-án kezdődő táncos szakmai héten a kazincbarcikai Flash Táncstúdió oktatói, és neves táncos koreográfusok: Czifra-Kutas Enikő és Azari Péter, Kugler Zsolt, Szudki Osayma, valamint Farkas Júlia mutatják be, amit a táncról tudni érdemes.
Augusztus második hetében ismét itt lesz a holland Remko van Schaik street art művész, aki idén 3D aszfaltgrafikát készít a város fő utcáján.
A Kolorfutásra már közel nyolcszázan jelentkeztek; az országosan is nagy népszerűségnek örvendő versenyen ismerős arcokkal is találkozhatnak majd a sport szerelmesei. Korlátozott számban augusztus 1-jéig lehet még nevezni!
Augusztus 6-ától a Kolor Kölyökszigeten koncertek, kézműves bütykölde, bemutatók és vetélkedők várnak a legkisebb fesztiválozókra.

Kolorcountry, csak „ínyenceknek”

Kolorcountry tizenhárom településén szintén különleges fellépők színesítik a fesztivált: Nekézsenyben Horgas Eszter, Múcsonyban az Unique akusztik, Berentén Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Bánhorvátiban Szegedi Csaba, Sajókazán a Cimbaliband, Alacskán a Septo Forte, Sajóbábonyban a Miskolci Illés Emlékzenekar, Szuhakállón a Miskolci Dixieland Band és Szulák Andrea, Dubicsányban a Muzsikás együttes, Kurityánban Pély Barna, Dédestapolcsában St. Martin, Sajógalgócon pedig Péter Szabó Szilvia szórakoztatja majd a nagyérdeműt.
Minden jó, ha a vége jó

A 6. Kolorfesztivál utolsó négy napját, azaz augusztus 17-től 20-ig tartó időszakot a Szent István-ünnep programjai zárják majd. A színes koncertek és előadások között itt lesz az Egressy Béni Művelődési Központ előtti téren a The Blackbirds, Zséda, a Magos Együttes, a Nemzeti Táncszínház: Duna Művészegyüttes – Puszták népe című produkciója, Gájer Bálint, Best of Geszti, Szalóki Ági, Bródy János, majd a fesztivált nagyszabású tűzijáték zárja.
Kuriózum, hogy 19-én egy látványos, 127 km-es Kazincbarcika–Kazincbarcika szakasszal zárul az idei Tour de Hongrie. A körverseny eredményhirdetése is a városban zajlik majd.

Van már jegye?

Idén is érdemes fesztiválbérletet vásárolni, ami öt napra érvényes: augusztus 7-8, 10-11-12-re a Csónakázó-tó helyszínére. A fesztivál belépődíjas programjaira jegyek és bérletek válthatók online awww.kolorcity.hu/jegy/ oldalon vagy nyomtatott formában a pénztárakban. Jegyértékesítési pontok az Egressy Béni Művelődési Központban, a Mezey István Művészeti Központban, valamint Miskolcon a Tourinform irodában találhatók.
Az elővételes (kedvezményes) jegyár az adott eseményt vagy koncertet megelőző utolsó nappénztárzárásig, online értékesítésnél előző nap éjfélig történő jegyvásárlás esetén érvényes!