Auguszta napja van. | 2024.03.29

ITM-helyettes államtitkár: jelentős volt a forgalomnövekedés a kiskereskedelem minden szegmensében

2018-07-24 12:27:00

Jelentősen bővült a forgalom májusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, illetve a nem élelmiszer, valamint az üzemanyag-kiskereskedelemben is, azaz az ágazat minden szegmensében - mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

    A KSH legfrissebb közlése szerint a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 7,1, naptárhatástól megtisztítva 7,7 százalékkal haladta meg májusban az előző év azonos időszakit.
    A helyettes államtitkár hozzátette, a kiskereskedelmi forgalom bővülése 59 hónapja folyamatos, ezen belül a tartós fogyasztási cikkek piacán 4 és fél éve tart a növekedés.
    Pomázi Gyula szerint mindez a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésének köszönhető, hiszen ezáltal egyre több pénz marad a családoknál, amit fogyasztásra tudnak fordítani. Vélhetően ez a tendencia a következő időszakban is érezteti hatását - mondta.