Emma napja van. | 2024.04.19

Békéscsabán is csúnya vereséget szenvedett az ellenzék az időközi önkormányzati választáson

2018-07-22 23:21:31

A Békéscsaba 8. számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt választottak. Az időközi választást azért írtak ki, mert az április 8-án országgyűlési képviselőnek megszavazott Herczeg Tamás lemondott mandátumáról. Az önkormányzati képviselői mandátumért két embert indult; Körömi János független képviselőként és Paláncz György a Fidesz-KDNP színeiben. 

Az öt szavazókörben este hétig, a választásra jogosultak 16,7 százaléka voksolt. Az időközi szavazást a kormánypárt jelöltje nyerte meg.

Paláncz György a szavazatok 53,77 százalékát, a függetlenként induló Körömi János a leadott voksok 46,23 százalékát szerezte meg.

"Megtisztelő, hogy a 8. számú egyéni választókerületben élők alkalmasnak találtak arra, hogy őket képviselve folytassam a Herczeg Tamás országgyűlési képviselő által elkezdett munkát" – nyilatkozta Paláncz György.
Hozzátette: a jövőben folytatni kell az elkezdett fejlesztéseket, a tervek megvalósítását. Több kisebb-nagyobb problémával találkozott az elmúlt időszakban, azokat szintén orvosolni kell. Kiemelte: a kampányt követően az igazi munka csak most kezdődik."

(forrás www.888.hu)