Auguszta napja van. | 2024.03.29

Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

2018-07-20 19:45:00

Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben - első külföldi államként - és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a miniszterelnök-helyettest Zijad al-Bandak, a palesztin elnök keresztény ügyekért felelős főtanácsadója fogadta, majd bemutatta a munkálatok helyzetét, illetve köszönetet mondott Magyarország támogatásáért.
    Hangsúlyozták: Magyarország kiemelten támogatja a közel-keleti keresztény egyházakat és közösségeket, és erre a támogatásra a jövőben is számíthatnak.
    A templom támogatásával az ország nemcsak Palesztinának és a helyi keresztény közösségnek nyújtott támogatást, hanem hozzájárul a kereszténység egyik legfontosabb szent helyének megőrzéséhez is - írták.
    A megbeszélést követően Semjén Zsolt Nasszer Hamísz, Magyarország betlehemi tiszteletbeli konzulja kíséretében megtekintette a Betlehemben tervezett magyar zarándokház lehetséges helyszíneit.
    Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután utazott kétnapos hivatalos látogatásra Izraelbe, delegációjának tagja volt Semjén Zsolt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.