György napja van. | 2019.04.24 | MNB középárfolyam:

Hamis útjelzésekkel próbálják elterelni a zarándokokat az El Camino útvonaláról

2018-07-18 11:07:22

Hamis útjelzésekkel próbálják elterelni a zarándokokat az El Camino útvonaláról kereskedők, vendéglátósok az északkelet-spanyolországi Ponferrada településnél - adta hírül több spanyol lap.

    A kalózútvonal célja, hogy az eredeti, a városkát megkerülő út helyett, a zarándokok áthaladjanak rajta és esetleg betérjenek üzleteikbe, vendéglátóhelyekre - magyarázta Roger De La Cruz, a Camino de Santiago del Bierzo Barátai Egyesület elnöke.
    "Az El Camino jelzése szent, nem szabad kereskedelmi vagy személyes érdekek miatt módosítani" - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy mindez ráadásul rontja a település imázsát is.
    A kulturális egyesület vezetője felhívta a figyelmet az elterelés veszélyeire: a zarándokok letérhetnek a biztonságos útvonalról, eltévedhetnek, rossz irányba haladhatnak és a tervezettnél akár jóval hosszabb lehet az útjuk.
    Hozzátette: a ponferradai eset nem egyedülálló, hasonlóra már máshol is volt már példa.
    Az elnök szerint épp ezért pénzügyi szankcióval kellene sújtani azokat, akik manipulálják a jelzéseket.
    A hivatalos adatok szerint az elmúlt évben több mint 300 ezer ember teljesítette a Santiago de Compostelába vezető Szent Jakab-utat, amely a világörökség részét képezi.