Sámuel napja van. | 2018.08.21 | MNB középárfolyam:

Megújul az iskola Boldván, Borsodszirákon, Edelényben és Rudolftelepen

2018-07-17 03:59:06

Július 11-én a Kazincbarcikai Tankerületi Központ képviselői újabb négy iskolában adták át a munkaterületet a kivitelezőnek. Az EFOP-4.1.3-17-2017 pályázat keretében elnyert forrásokból megújul a boldvai Szathmáry-Király Ádám Körzeti Általános Iskola, a Borsodsziráki Általános Iskola, az edelényi Borsodi Általános Iskola, és a rudolftelepi Mikoviny Sámuel Általános Iskola tanulást segítő terei. A kivitelezőnek legkésőbb ez év október tizenötödikéig be kell fejezni a munkát. A beruházást, mind a négy iskolában az edelényi Borsodszer Kft végzi.

A rendezvényen részt vett Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Székelyné Varga Mária tankerületi központ igazgatója, dr.Hudák Zita az Edelényi Járási Hivatal vezetője, Szaniszló János a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője, Nagyné Sándor Edina a KBTF Nonprofit Kft igazgatója, Juhász Péter a Borsodszer kft képviselője.

Székelyné Varga Mária a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója a boldvai Szathmáry Király Ádám Körzeti Általános Iskola munkaterület átadásán (A képre kattintva képtár nyílik.)

A boldvai Szathmáry Király Ádám Körzeti Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése 46,74 millió forintból valósul meg. A beruházás során felújítják a tornatermet, a testnevelés foglalkozásokat használt pálya, és műanyag borítást kap a futópálya. A modernizálás az épületet energetikai korszerűsítését is magába foglalja. A pályázat azonosítója EFOP-4.1.3-17-2017-00248. Elnyert összeg 46,74 millió forint. Kivitelező Borsodszer Kft.

A Borsodsziráki Általános Iskola (A képre kattintva képtár nyílik.)

35,83 millió forintból újul meg a Borsodsziráki Általános Iskola. A beruházás célja a minőségi és befogadó oktatási környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése. A felújítás során az oktatási intézmény energiakorszerűsítését, a nyílászárók cseréjét, festést, az épület környzetének rehabilitációját végzik el. Pályázati azonosító EFOP-4.1.3-17-2017-00256. Elnyert összeg 35,83 millió forint. Kivitelező Borsodszer Kft.

Az edelényi Borsodi Általános Iskola tornaterme felújítás előtt. (A képre kattintva képtár nyílik.)

Több mint 104 millió forintból újul meg az edelényi Borsodi Általános Iskola a magyar kormány és az Európai Unió támogatásával. A pályázati forrásból az intézmény tantermeit, folyosóit, valamint a nyelvi tantermeket és az épület energetikai korszerűsítését végzi el a kivitelező. A munkaterület átadásával megkezdődtek a munkálatok. Pályázati azonosító EFOP-4.1.3-17-2017-00258. Elnyert összeg 104,77 millió forint. A kivitelező a Borsodszer Kft. 

Taskó Gábor a kivitelező munkatársa ismerteti a beruházás menetét.(A képre kattintva képtár nyílik.)

A rudolftelepi Mikoviny Sámuel Tagiskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése, az oktatási tevékenységhez használt termek és azok elérését szolgáló folyosók, közlekedők felújítása, valamint az épület energetikai- és fűtés korszerűsítése 29,82 millió forint támogatási forrásból valósul meg. Köszöntötte az esemény résztvevőit Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Szaniszló János a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője. A diákok az új tanévet modernebb körülmények között kezdik majd meg. A pályázat azonosítója EFOP-4.1.3-17-2017-00245. Elnyert forrás 29,82 millió forint. Kivitelező Borsodszer Kft.

Megújul az iskola Bánhorvátiban, Rakacán és Szendrőládon című írásunkat idekattintva elolvashatja.