Emma napja van. | 2024.04.19

Fiatal zenészek is lehetőséget kapnak a vajdahunyadvári fesztiválon

2018-07-16 15:30:00

Fiatal zenészek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra az idei Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon, a felkészülésben segítséget is nyújtanak nekik, hogy a rutinba jobban bele tudjanak illeszkedni - közölte Bálint Gábor, a fesztivál szervezője és Illényi Péter, a fesztiválon fellépő Musica Sonora Kamarazenekar karmestere az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

    Bálint Gábor felidézte, hogy Szabadi Vilmos és Szenthelyi Miklós hegedűművészeknek is lehetőséget adtak pályájuk kezdetén.
    A szervező arról is beszélt, hogy bár 28 éve klasszikus zenei fesztiválként indultak, a közönségigényeknek megfelelően ma már más zenei stílusok is megjelennek a programban. Fellép például a Budapest Bár és a 100 Tagú Cigányzenekar is - tette hozzá.
    Illényi Péter és Bálint Gábor egyetértett abban, hogy a helyszín önmagában egy meghatározhatatlan hangulatot áraszt, ahol nagyon jó az akusztika.
    A karmester szerint csodálatos alkotásokat lehet hallani a fesztiválon, és ezekkel sikerül bevonzaniuk azokat is, akik egyébként nem érdeklődnek a klasszikus zene iránt. 
    A koncerteket július 2-től augusztus 2-ig hétfői és csütörtöki napokon tartják, a részletes program megtalálható a www.vajdahunyad.hu oldalon.