Auguszta napja van. | 2024.03.29

ITM: a jelentős szerződésállomány jó helyzetet teremt az építőiparban

2018-07-16 11:20:00

Májusban az építőipar szerződésállománya 67,4 százalékkal nőtt, a megrendelői bizalom a következő időszakban jó helyzetet teremt az ágazatban - mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) májusi építőipari adataira reagálva.

    Májusban az építőipar termelése 15,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit az áprilisi 14,2 százalékos növekedés után. Az év első öt hónapjában 16,9 százalékkal nőtt a termelés a tavalyi év azonos időszakához képest.
    A helyettes államtitkár felidézte, hogy 2018 első negyedévében 3400 lakást adtak át az országban, és a lakásépítésben további növekedésre számítanak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására.
    Kiemelte, 72 ezer család mintegy 205 milliárd forint értékben adott be kérelmet a pénzintézetekhez, ez további növekedést jelez.
    Az építőipari vállalkozások jelentős eszközfejlesztést indítottak az utóbbi időben, ami kedvező előjel az építőipar további bővüléséhez a következő időszakra - tette hozzá Pomázi Gyula.