Zsuzsanna napja van. | 2019.02.19 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2019-07-11 18:32

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa nyugati partvidéke mentén a Pireneusi-félszigettől egészen Észak-Skandináviáig magasnyomás húzódik. A többnyire napos időben Spanyolországban többfelé 35 fok fölé melegszik fel a levegő, de Skandinávia nagy részén is 25, 28 fokot mérnek. A Brit-szigeteken kissé visszaesett a hőmérséklet, és hűvös idő van Németországban, ahol kedden néhol a 20 fokot sem érte el a maximum. Ez egy magassági hidegörvénynek köszönhető, amelynek hatására szerdán már a Germán-Lengyel-alföldtől az Alpokon át egészen Észak-Olaszországig több a felhő, eső, zápor, zivatar egyaránt előfordul. A felhő- és csapadékrendszer a Kárpát-medencét is elérte, annak nyugati felén is borult, csapadékos az idő. Ez az örvény csütörtökön keletebbre helyeződik, hatása fokozatosan megszűnik a Kárpát-medencében is.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------
    Eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor, a középső és keleti területeken zivatar is várható. Hajnaltól csökken északnyugat felől a felhőzet, de csütörtökön délelőtt a Tiszántúlon még egy-egy zivatar kialakulhat, majd ott is egyre kevesebb lesz a felhő, országszerte napos idő valószínű gomolyfelhőkkel, néhol záporral. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, csütörtökön néhol megerősödik, zivatarok környezetében azonban átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 30 fok között valószínű.