Auguszta napja van. | 2024.03.29

Látogatócsúcs, 165 ezer néző öt nap alatt

2018-07-09 17:45:00

Látogatócsúcsot hozott az idei Balaton Sound: a vasárnap véget ért zamárdi rendezvény öt napján 165 ezer látogató volt, nyolcezerrel több, mint a 2016-os eddigi rekord.

    Július 4. és 8. között csaknem hatvan ország fiataljai gyűltek össze a Balaton-parti fesztiválon. A legerősebb nap július 7-én, szombaton volt, akkor telt ház volt, 40 ezren voltak kíváncsiak a programokra, amelyeket a nagyszínpadon David Guetta francia dj-producer koncertje zárt - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
    A fesztivál öt napja alatt a fellépők között volt még az amerikai Chainsmokers duó, a szintén amerikai hiphop előadó, Big Sean vagy az egyik legsikeresebb brit R&B-pop énekesnő, Rita Ora, aki a Balaton Soundon pótolta a tavalyi Sziget fesztiválon elmaradt koncertjét. Először lépett fel Magyarországon Dj Snake francia dj-producer, aki a svéd duó, Axwell és Ingrosso társaságában zárta a fesztivált, Martin Garrix holland dj pedig két koncertet is adott.
    A közlemény szerint bár sokan voltak a fesztiválon, sem komolyabb baleset, sem egyéb probléma nem adódott az öt nap alatt.