Csongor napja van. | 2024.04.16

Ficsak: a magyar családok tízezrei működtetik a nemzetet

2018-07-05 16:05:00

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szerint a magyar családok tízezrei működtetik, éltetik a nemzetet, bár nem vonulnak utcára azért, hogy nemi vagy nemzeti hovatartozásukat hangoztassák.

    A Ficsak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, Közép-Európa a hagyományos nemzeti, vallási és nemi identitásokat tudatosan romboló és azok értékét folyamatosan támadó ideológiákkal szemben a közösséget és egyént megtartó identitások megvédéséről szól.
    Ez a meggyőződése a csendes többségnek a véleményterror megmondóembereivel szemben - tették hozzá.
    Úgy fogalmaztak, a kisebbségek jogainak tiszteletben tartása mellett a többség jogait megkérdőjelezni abban, hogy megvédje és népszerűsítse a számára fontos értékeket, maga a demokrácia megkérdőjelezése.
    A Fiatal Családosok Klubja továbbra is támogatja a többség véleményét képviselő és eredményes építkezést folytató családpolitikát, és ezúton is kifejezi elkötelezettségét a magyar családok, a gyermeket tervező és gyermekeket nevelő anyák és apák mellett - olvasható a közleményben.
    A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a hagyományos családmodell képviseletéhez a társadalom minden tagjának joga van, ezért a leghatározottabban visszautasítják, hogy családanyákat, családapákat azért érjen fenyegetés és megbélyegzés, mert kiállnak a hagyományos családmodell, egy férfi és egy nő házassága mellett - hangsúlyozta a szervezet.