Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hitelszakértő: érdemes fixálni a hitelkamatokat

2018-07-05 11:39:00

Érdemes átgondolni a hitelkamatok fixálását, mert a bankközi piacon emelkedtek a kamatok, és ezt a bankok érvényesíteni fogják a hitelkamatokban - hívta fel a figyelmet Trencsán Erika, a BankRácio.hu hitelszakértője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Kifejtette, azoknak lesz érzékeny a hitelkamat-emelés, akik rövid időszakra a fixált kamatozású hitelt választották, mert a fix időszak után a kamatemelés miatt megemelkednek a havi törlesztő részletek.
    Példaként említette, hogy egy 10 millió forintos, 15 éves futamidejű hitelnél egy százalékos kamatemelkedés mintegy 4500 forinttal növeli meg a havi törlesztő részlet.
    Trencsán Erika kiemelte, a bankok hitelajánlatában már megjelentek a hosszabb időszakra fixált kamatok is, 3-5 éves, de akár teljes futamidőre is lehet fixálni a kamatot, ami biztonságot jelent a hitelfelvevők részére.
    A hitelszakértő azt tanácsolta a leendő banki ügyfeleknek, hogy hitelfelvételkor hasonlítsák össze a bankok ajánlatait, mérlegeljék a hosszabb távra biztonságos és kiszámítható hitelajánlatokat.