Tivadar napja van. | 2024.04.20

Agrárminisztérium: kibővül a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018-07-02 11:30:00

Az élelmiszerlánc minden ágára kiterjedő nyári ellenőrzés új célterületekkel bővül, így mostantól egészen augusztus 20-ig az eddigieknél több terméket, rendezvényt és árusítóhelyet vizsgálnak.

    Az Agrárminisztérium hétfői közleménye szerint fokozottan ellenőrzik az időszakos zöldség- és gyümölcsárusító helyeket és piacokat, valamint az őstermelők termőterületeit. A vizsgálatok az eddigi gyakorlatnak megfelelően kiterjednek a nagyobb rendezvényekre, az ifjúsági és gyermektáborok étkeztetésére, az utcai vendéglátásra, a termékek közül pedig különösen az előkészített húsokra, a fagylaltokra, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre.
    A hagyományos területeken túl idén a belföldi halfajokból származó termékeket, a tűzifa-kiskereskedelmet és a kutyák, macskák szívférgességét megelőző gyógyszereket is ellenőrzik - írták.
    A közlemény szerint a nyári szezonális ellenőrzést Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára rendelte el. Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szervezi, szakembereik a kormányhivatalokkal együtt a szükséges vizsgálatokat is elvégzik.