Gedeon napja van. | 2024.03.28

Közel 300 induló, teltházas versenyre számítanak a szervezők

2018-07-01 15:59:00

Soha ennyi nemzetközi és nemzeti versenyszámot nem rendeztek még a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelynek vasárnap és hétfőn közel 300 indulója lesz - jelentette be Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke.

    A viadal vasárnapi nyitó sajtótájékoztatóján Deutsch Péter emlékeztetett arra, hogy ötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a versenyt. Hozzátette: a jegyeladások alapján teltházas rendezvényre számítanak.
    Mint mondta, az "atlétika hete" van Magyarországon, hiszen szombaton a Gyulai Memorial "nulladik napján" Hopp Parádét rendeztek, majd következik a kétnapos nagydíj, végül Győrben az U18-as Eb.
    Spiriev Attila sportigazgató szerint a világ atlétikájának legnagyobb csillagai mérik össze tudásukat Székesfehérváron. Olimpiai- és világbajnokok sora versenyez majd a két nap során, ahol olyan különlegességek is lesznek, mint az etióp Genzebe Dibaba egymérföldes futása, illetve a kétszeres olimpiai bajnok, amerikai Christian Taylor indulása hármasugrásban.
    Gyulai Márton versenyigazgató kérdésére a női 100 gáton a világ idei legjobbjával rendelkező Brianna McNeal elmondta: egyre jobb formában van, így jó eredményben reménykedik hétfőn. A szám világcsúcstartója, az amerikai Kendra Harrison kiemelte, hogy erősnek ígérkezik a futam, de bízik saját magában, mert az amerikai bajnokság megnyerésével megnőtt az önbizalma is.
    A férfiak 110 gátján a jamaikai Omar McLeod Mr. Silk feliratú egyedi rajtszámot kap idén. A versenyző kiváló eredményben reménykedik Székesfehérváron, mert idén nincs rajta semmiféle nyomás, ugyanis nem rendeznek felnőtt világversenyt. A világbajnoki bronzérmes Baji Balázsnak a szezonban eddig nem jöttek a jó eredmények, de úgy készül, hogy a Gyulai Memorial kiváló hangulata, valamint az ellenfelek kihozzák belőle az idei legjobbját.
    A bahamai Steven Gardiner 400 méteren indul, és jó időeredményben bízik: idén kétszer futott 44 másodperc alatt, ezt szeretné Székesfehérváron megismételni. Az amerikai Christian Taylor csak 400-on versenyzett eddig az esztendőben, azonban a Gyulai Memorialon hármasugrásban áll rajthoz. Mint mondta, az ügyességi számokban is nagy örömét leli, így alig várja a hétfői ugrásokat.
    A férfi magasugrók közül a katari Mutaz Essa Barsim elmondta, hogy egész évben jó formában van, ezt szeretné hétfőn is megmutatni. Legnagyobb ellenfele a bahamai Donald Thomas lehet, aki imádja a magyar közönséget, reményei szerint segítségükkel a versenycsúcsot is megdönti.