György napja van. | 2024.04.24

Jogerősen nyolc és fél évre ítéltek egy macedón kábítószer-csempészt Szegeden

2018-06-26 15:50:00

Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy hazájában már kábítószer-csempészés miatt elítélt macedón férfit, aki csaknem két kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Ausztriába vinni tavaly nyáron.

    A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről.
    A korábban Macedóniában kábítószer-kereskedelem bűntette miatt négy év szabadságvesztésre elítélt vádlott Skopjéban állapodott meg megbízójával abban, hogy 3 ezer euró fejében autójában elrejtve heroint szállít Magyarországon át Ausztriába. A négy csomagot saját maga rejtette el a gépkocsiban, majd 2017. július 16-án délelőtt jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen.
    A járművet a pénzügyőrök kábítószerkereső-kutyával ellenőrizték, és megtalálták az elrejtett drogszállítmányt, amely hatóanyag-tartalma legalább a különösen jelentős mennyiség alsó határának 4,4-szerese volt.
    A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.