Auguszta napja van. | 2024.03.29

Terroristák tucatjainak megsemmisítéséről számolt be az orosz hadsereg

2018-06-25 16:12:00

Hetven terroristát semmisített meg az orosz légierő támogatásával a szíriai kormányhadsereg az arab ország déli feszültségcsökkentési övezetében - közölte hétfőn a szembenálló szíriai feleket békéltető orosz központ.

    A közlemény szerint a Dzsebhat as-Sám elnevezés használatára áttért, dzsihadista an-Nuszra Front fegyveresei olyan településeket támadtak meg a zónában, amelyek önként átálltak a damaszkuszi rezsim oldalára. Az összecsapásban a szíriai kormányerők nem szenvedtek veszteségeket.
    Az orosz védelmi minisztérium szerint a déli feszültségcsökkentési övezetben 12 település döntött úgy, hogy a szíriai kormányt fogja támogatni. 
    Mihail Bogdanov közel-keleti és afrikai ügyekben illetékes orosz külügyminiszter-helyettes hétfőn újságíróknak elmondta: John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadónak a hét közepétől esedékes moszkvai tárgyalásain téma lehet a déli feszültségcsökkentési zóna ügye, amelynek egy része amerikai ellenőrzés alatt áll. Moszkva állítása szerint ezen a területen terrorcsoportok tevékenykednek. 
    Bogdanov kifogásolta, hogy az Egyesült Államok nem hajlandó tájékoztatni Oroszországot Washington által hamarosan ismertetendő amerikai palesztin-izraeli rendezési tervről. Feltételezése szerint ezekről az elképzelésekről a palesztinoknak sincs információjuk.
    Bejelentette, hogy hétfőn Moszkvában tárgyal a palesztin radikális Hamász szervezet küldöttsége.