Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a szocialisták megalázóan alacsony bérért dolgoztatták az embereket

2018-06-21 18:45:00

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt megalázóan alacsony bérért dolgoztatták az embereket.

    A Fidesz-frakció csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben a szocialista Korózs Lajos sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az MSZP nevében azt kifogásolta, hogy a kormány leépíti a cafeteria rendszerét, ami miatt havonta több tízezer forinttal kevesebbet kapnak majd a munkavállalók, miközben ötmillió forintra kívánja emelni a miniszterek fizetését.
    A nagyobbik kormánypárt szerint azok a szocialisták beszélnek, akik kormányzásuk alatt mindig csak elvettek az emberektől: vagy "munkanélkülivé tették őket, vagy megalázóan alacsony bérért dolgoztatták őket".
    A szocialisták a magas adókkal csökkentették a fizetéseket, míg a Fidesz kormányzása óta csökkenek az adók és nőnek a bérek - írták, kifejtve: jelentősen nőtt a minimálbér, a szakmunkás minimálbér, az átlagbér. A jövő évi, munkát terhelő adócsökkentések is azt szolgálják, hogy - mint kiemelték - a bérek tovább emelkedjenek, az emberek a munkájukért a lehető legmagasabb fizetést és ne utalványokat kapjanak.
    Béren kívüli juttatásként továbbra is megmarad a Szép-kártya, amely a munkavállalókat segíti a nyaralásban, üdülésben, szabadidős szolgáltatásokban, és ezzel együtt hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez - hangsúlyozta közleményében a Fidesz-frakció.