Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kalauz bántalmazása miatt emeltek vádat egy férfi ellen

2018-06-19 10:50:00

Vasúti jegyellenőr bántalmazása miatt vádat emeltek egy férfi ellen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

    Azt írták: a 27 éves dombóvári férfi áprilisban Kaposváron szórakozott a barátaival és hajnalban ittasan, vonattal indult haza. A fülkében elaludt, nem szállt le Dombóváron, így a szerelvény visszavitte a somogyi megyeszékhelyre, ahol ellenőrök próbálták felébreszteni.
    A vádlott nehezen tért magához, zokon vette, hogy rendőrt akartak hívni hozzá, ezért a jegyvizsgálókra támadt. Egyiküket tarkón ütötte, majd lábon rúgta, az ellenőrök alig tudták megfékezni őt.
    A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban arra tett indítványt a bíróságnak, hogy a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.
    A MÁV-Start korábban azt közölte: újabb intézkedéseket vezetnek be a jegyvizsgálóit ért sorozatos támadások miatt, például egyes vonalakon, bizonyos időszakokban a jegyvizsgálók párosával, valamint vasútőrrel vagy készenléti rendőrrel együtt látják el feladatukat.