Gedeon napja van. | 2024.03.28

Toroczkaiék kikérik az iratokat az állambiztonsági levéltárból a párt kommunikációs igazgatójáról

2018-06-18 15:58:46

Toroczkai László szerint Radnai Lászlót, a Jobbik kommunikációs igazgatóját "mások küldték a pártba", és hogy ezt leleplezzék, kikérik a kommunikációs igazgatóról szóló iratokat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától - írta a Ripost hétfőn. 

    A lap egy videóra hivatkozva azt írta, a Jobbik elnökválasztó kongresszusán Toroczkai László arról beszélt, a párt első számú árulójának Radnai Lászlót tartja. Az ásotthalmi polgármester szerint a kommunikációs igazgatót mások küldték a pártba, és Radnai "feladatot teljesít". A Ripost információi szerint Toroczkai és emberei "sarokba akarják szorítani, le akarják leplezni Radnait", akinek tevékenységéről tudomásuk szerint "tekintélyes aktát őriznek" az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában. 
    A Ripost felidézte: Radnai László a rendszerváltás előtt "elképesztő karriert futott be a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében, a Chemolimpex nevű külkereskedelmi cégben", majd néhány év elteltével felbukkant a Jobbiknál. A lap megjegyezte: a rendelkezésre álló információk szerint Radnait Simicska Lajos jobbkeze, Fonyó Károly ajánlotta be Vona Gábornak, így lett szinte azonnal a Jobbik teljhatalmú kommunikációs vezetője, és a pártban "tűzzel-vassal üldözte a nemzeti érzelmű jobbikosokat".
    A Ripost megjegyezte: kérdéses, hogy Toroczkai Lászlóék a törvényes előírások betartásával hogyan tudják megszerezni Radnai László aktáit a levéltártól. A lap szerint Toroczkaiék most tanúkat, dokumentumokat gyűjtenek Radnai László múltjáról, így akarják leleplezni, hogy "kik, hogyan és miért hálózták be Radnai révén a Jobbik elnökségét", és azt remélik, hogy így kiderülhet, mi is játszódott le valójában a pártban.