Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jövő héten szavaznak az alaptörvény módosításáról és a "Stop Soros" csomagról

2018-06-17 15:02:00

Az Országgyűlés két napot ülésezik a jövő héten. A képviselők a szerdai zárószavazás előtt hétfőn szólhatnak hozzá utoljára a kormány alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslatához, valamint a "Stop Soros" csomag néven ismert indítványához. 

    A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések követnek.
    A Ház ezután értékelheti az alaptörvény-módosításhoz, valamint a jogellenes bevándorlással összefüggő előterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat, majd a magasházak építésének szabályozásáról szóló törvénymódosításról tartanak általános vitát.
    Az Országgyűlés szerdán reggel 9 órakor nemzetközi szerződések tárgyalásával kezdi munkáját, a határozathozatalokat 15 órától tartják. Ekkor dönthetnek az alaptörvény hetedik módosításról, amelynek célja, hogy védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését. Szavazás várható a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos törvénymódosításokról is. A "Stop Soros" néven ismertté vált csomaggal a kormány meg akarja akadályozni, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.