Júlia, Rita napja van. | 2019.05.22 | MNB középárfolyam:

A pedagógusokat ünnepelték Kazincbarcikán

2018-06-14 19:23:05

Pedagógus napi ünnepséget rendeztek június 14-én a Don Bosco Sportközpontban. Az eseményen tankerületi elismerő okleveleket, szolgálati emlékérmeket, színes diplomákat és Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Okleveleit is átadták. Idén a „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat Kerekes Barbara, a B-A-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének, és Sajószentpéteri Telephelyének tagintézmény – igazgatója, pszichológus – gyógytestnevelője kapta.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola diákjainak produkciójával kezdődött az idei tankerületi pedagógusnapi ünnepség. (A képre kattintva képtár nyílik.)

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő ünnepi köszöntője. (A képre kattintva képtár nyílik.)
 
Az eseményen először Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében gyermekkorát idézte fel. A városvezető kiemelte: a pedagógusok azok, akik a szülők mellett végigkísérik és segítik a felnőtté válás útját. Őt követően Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője szólt a pedagógusokhoz, majd megköszönte áldozatos munkájukat.
Az ünnepélyen elsőként Székelyné Varga Mária, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója és Demeter Zoltán elismerő okleveleket nyújtott át a Kazincbarcikai Tankerületi Központ kiemelkedő tanítóinak, tanárainak.

A tankerületi központ elismerő oklevele kitüntetésben részesült:
a Sajókazai Balassi Bálint Általános Iskolából: Izsó Pálné
a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolából: Horváth Mária és Vaszkó Péter
a Kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskolából: Bóta Lajos
a Dédestapolcsányi Lajos Árpád Általános Iskolából: Kiss Éva
a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolából: Hajde Éva, Söderberg-Pelles Orsolya, Molnárné Somodi Gabriella, Petrohainé Jáborcsik Ágnes, Béres Csaba és Lukács Viktória
a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskolából: Korcsmárosné Vidák Zsuzsanna, Mostich Viktória, Csillikné Fülöp Gabriella
az Izsófalvai Izsó Miklós Általános Iskolából: Kocsis Lórántné
a Bánhorváti Kazinczy Gábor Általános Iskolából: Kövesdi Róbert
a Rudabányai Gvadányi József Általános Iskolából: Sztankovicsné Földvári Hajnalka
az Ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskolából: Budenecz Andrea
a Berentei Általános Iskolából: Jávori Mária
a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolából: Nagy Róbertné
az Edelényi Borsodi Általános Iskolából: Slezsák Erzsébet
a Bódvaszilasi Általános Iskolából: Kovács Imréné
a Szuhogyi Martinkó András Általános Iskolából Fazekas Bálint
a Szathmáry Király Ádám Körzeti Általános Iskolából: Szanyiné Nyitrai Ilona
a Szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskolából:Tóthné Vígh Ágnes Sára
a Szendrőládi Általános Iskolából: Simon Róbert
a Borsodsziráki Bartók Béla Általános Iskolából: Ádám Bálintné
a Rakacai Általános Iskolából: Veres Ferencné
a Szalonnai Kalász László Általános Iskolából: Kántor Teréz
a Szini Általános Iskolából: Krizsány Adrienn Noémi
a Laki Körzeti Általános Iskolából: Demjén Viktória
a Nyárády András Általános Iskolából: Kelemen Pálné
a Putnoki Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából: Kovácsné Nagy Katalin
a Putnoki Serényi László Általános Iskolából: Majtényiné Murányi Zsuzsanna
a Ragályi Balassi Bálint Általános Iskolából: Osváth Lajos
az Aggteleki Általános Iskolából: Dapsy Éva
a Putnoki Gomba Levente Gimnáziumból: Endrésik Zsolt.

Az emberi erőforrások minisztere a 2018. évi pedagógusnap alkalmából Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesített 17 kazincbarcikai és térségi intézményben dolgozó pedagógust.

Pedagógus szolgálati emlékérmet vett át:
Bekéné Arnóczki Piroska, az Edelényi Borsodi Általános Iskola pedagógusa
Budai Istvánné, az Ormosbányai Hosztják Albert Körzeti Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője
Farkas Pálné, a Putnoki Péczeli József Általános Iskola pedagógusa
Forgács Ferencné, Szalonnai Kalász László Általános Iskola pedagógusa
Görcsösné Demjén Katalin, a Rakacai Általános Iskola pedagógusa
Lukács Lászlóné, a Dédestapolcsányi Lajos Árpád Általános Iskola intézményvezetője
Mazurka László Jánosné, Szuhogyi Martinkó András Általános Iskola pedagógusa
Nagy Ágota Etelka, a Putnoki Serényi László Általános Iskola pedagógusa
Szabados Jánosné, a Rakacai Áltlános Iskola intézményvezető-helyettese
Szatmáriné Molnár Éva, a Rakacai Általános Iskola pedagógusa
Üveges Gézáné, a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezető-helyettese
Vidáné Dúzs Piroska, a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola pedagógusa
Vrancsik Jánosné, a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa
Fehér Béláné, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Mesevár Tagóvoda óvodapedagósusa
Molnár Ferencné, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár Tagóvoda óvodapedagógusa
Pócsi Lajosné, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Eszterlánc Tagóvoda óvodapedagógusa
Timkóné Tímár Erzsébet, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár Tagóvodájának nyugalmazott vezetője
Kozáné Nagy Éva Irén, a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának pedagógusa
Liptainé Szabó Mária Julianna, a Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskolájának pedagógusa
Teleki György Lászlóné, a Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskolájának pedagógusa.

Június 8-án Budapesten BONIS BONA - A Nemzet Tehetségeiért díjat vett át Pálné Szendi Nóra, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának pedagógusa, akinek Kazincbarcikán ismegköszönték áldozatos munkáját.

A jeles nap alkalmából minden évben köszöntenek olyan pedagógusokat, akik ötven, hatvan, illetve hatvanöt évvel ezelőtt kapták meg a diplomájukat. A színes diplomákat Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Szitka Péter polgármester nyújtották át.

Arany díszoklevél kitüntetésben részesült: Kiss Lászlómagyar-történelem szakos középiskolai tanár, az egykori Ságvári Endre Gimnázium pedagógusa, Rácz Pálnéa volt Felsővárosi Összevont Óvodák nyugalmazott intézményvezetője, akinek távollétében a lánya, Dr. Megyeriné Rácz Andrea kapta meg az elismerést.
Arany diplomás: Szécsi Ottó Béláné, a volt Herman Ottó Általános Iskola pedagógusa. Gyémánt díszoklevél kitüntetést kapott Farkas Bálintné, a volt Kun Béla Általános Iskola, majd a Dózsa György Tagiskola pedagógusa, Kukta Gyula, az Ádám Jenő Tagiskola pedagógusa és Varga János, a Kazinczy Ferenc Tagiskola pedagógusa. Vas díszoklevelet Babik Dezsőné, a volt Árpád Fejedelem Téri Óvoda nyugalmazott óvodapedagógusa kapott.

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült, Farkas Ágnes, a B-A-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének pedagógusa, Harsányiné Kovács Marianna, az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon nevelési igazgató helyettese, Király Istvánné (Pataki Erzsébet), a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola pedagógusa, Rédei Dóra, az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának pedagógusa, Scherné Galgovics Erika, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Építők Úti Tagóvoda óvodapedagógusa, Schottnerné Szabó Lívia, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium magyar-angol szakos pedagógusa, Faragó Attiláné, az Ózdi SZC Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnázium matematika és fizika szakos pedagógusa, aki elfoglaltsága miatt egy későbbi időpontban veszi át díját.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden esztendőben egy kiemelkedő nevelő-oktató munkát végző kazincbarcikai pedagógusnak „Kazincbarcika Város Közneveléséért”kitüntető díjat adományoz.
A szakmai kuratórium javaslata alapján 2018-ban „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat vehetett át Kerekes Barbara, a B-A-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének, és Sajószentpéteri Telephelyének tagintézmény - igazgató/ pszichológus – gyógytestnevelője.
 
Kerekes Barbara 1997-ben biológia-testnevelés szakos tanárként végzett a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, majd 1999-ben Budapesten a Magyar Testnevelési Egyetemen Gyógytestnevelő tanár diplomát szerzett. Ezt követően 2001-2007 között Okleveles pszichológusként végzett a Debreceni Egyetemen. Tovább képezve önmagát 2009-2011 között Pedagógus szakvizsgát szerzett közoktatási vezető szakon a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdasági-és Társadalomtudományi Karán. Tudásvágya tovább hajtotta és 2018 januárjában Óvoda- és iskolapszichológus szakvizsgát tett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. 2000-2013 között igazgatóként és pszichológusként erősítette az akkor már Kazincbarcikai Egységes Kistérségi Pedagógiai Szakszolgáltató Központ intézményét. 2013-tól a már megyei fenntartású B-A-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének, és Sajószentpéteri Telephelyének tagintézmény - igazgató/ pszichológus - gyógytestnevelője. Munkáját, szakmai hozzáértését elismerik vezetőtársai és kollégái egyaránt. Neki köszönhetően vette kezdetét Kazincbarcikán, a kistérségben, illetve a Kazincbarcikai Járásban a Korai Fejlesztés, valamint a Szakszolgálat életében az ő vezetése alatt vált az intézmény Kiválóan Akkreditált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá. Kerekes Barbara vezetőkét, kollégaként, barátként, egy igazi „csapatjátékos”, aki soha nem kelt ellentétet, sőt törekszik a jó hangulatot megtartani.
 
A díjak átadását követően Jakupcsek Gabriella előadását hallhatták a meghívott vendégek. A volt pedagógus saját életéről, főként gyermekeihez kötődő viszonyáról mesélt az érdeklődőknek. (A képre kattintva képtár nyílik.)
 
(A képre kattintva képtár nyílik.)
 
Az ünnepség keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal karöltve adománygyűjtést is szervezett Baba Leventének, a Pollack Mihály Általános Iskola szembetegséggel küzdő tanulójának. Az akciónak köszönhetően a délután során 1 000 000 forint gyűlt össze, mellyel Levente továbbtanulását és mindennapjait kívánták könnyebbé tenni az akcióban résztvevők. 
 
Az adományt Levente édesanyjának jelképesen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szitka Péter polgármester, Vitális Gábor tartományi vikárius, apát, Székelyné Varga Mária igazgató, valamint Kondorné Sztojka Ágnes intézményvezető nyújtották át.