Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kazincbarcikai Árpád Fejedelem Tagiskola két tanulója "Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2017"

2018-06-14 16:42:00

Kedden délután, Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Árpád Fejedelem tagiskolájának két tanulója, Vasvári Alina Eszter és Szakács Réka vehette át „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017” kitüntető címet bizonyító oklevelet.

Szabó Tünde a sporttért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy
„ünnep a mai nap egész Magyarországnak, hiszen a tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügyünk”.
Hozzátette: Magyarországon, számon tartjuk és elismerjük a tehetségeinket. Kiemelkedően támogatjuk azokat, akik eredményes tanulmányi munkájukon túl, kimagasló sportteljesítmény elérésére is képesek. Ők azok a példaképek mindannyiunk számára, akik bebizonyították, hogy kellő elszántsággal, alázattal, akarattal és hittel, igenis összeegyeztethető a tanulás és a sport fontossága – összegzett az államtitkár.

Müllerné Mészáros Judit, Szakács Réka, Vasvári Alina Eszter, Dávidné Encs Marianna a díjátadó ünnepségen (Fotó forrása: Árpád Fejedelem Tagiskola facebookos oldala)

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár szerint, a kétezer éves „ép testben ép lélek” közmondás ma is iránymutatás az oktatás számára. Kiemelte, a kormányzat az elmúlt években mindent megtett, hogy ehhez a fontos feladathoz, a megfelelő infrastrukturális feltételeket megteremtse. Az elmúlt két évben, nyolcvankét olyan beruházás zajlott, amely többek között a tornatermek és uszodák fejlesztését szolgálta. A Nemzeti alaptanterv átgondolása folyamatban van, azonban a bevezetett mindennapos testnevelés megtartásához továbbra is ragaszkodik a kormány – mondta a helyettes államtitkár.

Vasvári Alina Eszter, dr.Szabó Tünde államtitkár, Szakács Réka, Müllerné Mészáros Judit (Fotó forrása: Árpád Fejedelem Tagiskola facebookos oldala)

A 2016/17-es tanévben ötszázhuszonnégyköztük egy fogyatékkal élő – fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója  -Jó sportolója" -díjat. Közülük a különböző kategóriák legjobbjai, közel ötven fő vehetett részt a keddi ünnepségen.

„Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017” kitüntető címet olyan diákok kapták meg, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2016/17-es tanévben 4,8-as, 4,7-es vagy 4-es átlagot kellett elérniük, és emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

Vasvári Alina Eszter és Szakács Réka a jó tanulmányi eredmények mellett, a ritmikus gimnasztikában (RG) nyújtottak kiemelkedő eredményeket.

(di)