Auguszta napja van. | 2024.03.29

A jövő reménységeit köszöntötték a Megyeházán

2018-06-14 10:21:00

A most véget érő tanév során az Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett tanulmányi versenyeken jól szerepelt diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntötték kedden délután a Megyeházán. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke beszédében a jövő reménységeinek nevezte a fiatalokat, akik felnőttként remélhetően hasznos tagjává válnak a társadalomnak.

Év végi hangulatban, jó kedvűen érkeztek a diákok és a tanárok, akik csaknem teljesen megtöltötték a Megyeháza dísztermét. Jó volt látni, hogy ennyi tehetséges és eredményes fiatallal rendelkezik Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

Ajándékok

Török Dezső köszöntőjében kiemelte, hogy az olimpiához hasonlóan a tanulmányi versenyek esetében is már a részvétel is nagy dolog, hiszen a diák szabadidejét áldozza arra, hogy felkészüljön a megmérettetésre. Plusz információkra, tudásra tesz szert, amely mindenféleképpen megtérül későbbi tanulmányai során. Aki pedig jól szerepel, az visszajelzést kap arról, hogy jó úton jár. Örömmel nyugtázta, hogy milyen sok tehetséggel rendelkezik megyénk, akikre alapozni lehet majd a jövőt, mert a fejlődéshez kiművelt emberfőkre van szükség.

A diákok és felkészítőik

A köszöntőt követően Ragályiné Hajdú Zsuzsanna társaságában Török Dezső ajándékokat, virágokat adott át a díjazott diákoknak és felkészítő tanáraiknak. A rendezvény fényét kulturális összeállítás is színesítette, volt benne komoly zene, könnyű zene és szavalat is.

Köszönet és gratuláció