Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gyopáros: már több mint 850 milliárd forintot hívtak le a fejlesztésekre

2018-06-13 15:06:00

A Modern városok program keretében a 23 megyei jogú város már több mint 850 milliárd forint fejlesztési forrást hívott le - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Veszprémben, a helyi fejlesztésekről szóló sajtótájékoztatón.

    Gyopáros Alpár elmondta: Veszprém városa már több mint 12 milliárd forint értékben hívott le fejlesztési forrásokat, ennek köszönhetően előrehaladott állapotban vannak a program helyi projektjei. 
    A kormánybiztos emlékeztetett: a megyei jogú városokat érintő program után a kormány meghirdette a Modern falvak és kisvárosok programot is, amelynek első stratégiája várhatóan az év végére kerül a kormány elé. 
    Gyopáros Alpár ezért együttműködésre kérte fel az érintetteket - a települési polgármestereket, az önkormányzati érdekképviseleti szervezeteket és az egyéni országgyűlési képviselőket -, hogy olyan program valósulhasson meg, amely a lehető legjobban igazodik a helyiek igényeihez.
    Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere kiemelte: a Modern városok programból elsőként megvalósult állatkerti tevekifutót a múlt héten adták át Veszprémben, a közeljövőben pedig elkezdődik a Petőfi Színház mintegy tízmillió forintos rekonstrukciója. 
    Hozzátette: a színház épületét az eredeti Medgyaszay-féle terveknek megfelelően állítják helyre. A munkálatok várhatóan az év végén vagy 2019 elején kezdődnek meg, a színház a felújítás alatt a korábbi városi művelődési központ épületében működik majd ideiglenesen. 
    A polgármester beszélt a veszprémi uszodaberuházásról is, amelynek kivitelezőjét a nyáron választják ki, és azt is elmondta: az aranyosvölgyi új völgyhíd tervezési munkálataihoz szükséges forrás is rendelkezésre áll. 
    Része a projektnek az elsősorban atlétikai célokra használt városi stadion rekonstrukciója is, ott a tornászok gyakorlótermének építését várhatóan már idén el tudják kezdeni - közölte.
    Ovádi Péter (Fidesz), a térség áprilisban megválasztott országgyűlési képviselője elmondta, választási programjának egyik fő pillére volt a Modern városok program fejlesztéseinek elősegítése, ezért örömét fejezte ki, hogy jó ütemben haladnak a munkák.