Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szívrohammal kórházba szállították Larry Kudlow-t, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadóját 

2018-06-12 08:25:00

Szívrohammal kórházba szállították Larry Kudlow-t, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadóját - közölte Szingapúrban közzétett Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök. 

    "A nagyszerű Larry Kudlow, aki oly keményen dolgozott kereskedelmi és gazdasági ügyekben, épp most kapott szívrohamot. Jelenleg a Walter Reed kórházközpontban ápolják" - írta Trump, közvetlenül azelőtt, hogy megérkezett volna a csúcsértekezlet színhelyére Szingapúrban. 
    Kudlow a legutóbb vasárnap került az amerikai újságok címlapjára és volt a televíziós műsorok fő vendége, amikor a G7-es országcsoport Kanadában tartott csúcsértekezlete után kiállt az amerikai elnök azon döntése mellett, hogy visszavonja aláírását a csúcsértekezlet zárónyilatkozatáról.     A 70 éves Kudlow, aki korábban dolgozott a Reagan-kormányzatban, majd beruházási bankárként a Wall Streeten, 2018. márciusában - Gary Cohn távozása után - lett a Fehér Házban az Országos Gazdasági Tanács igazgatója. Az elnök gazdasági és kereskedelmi főtanácsadójaként szereti magát "boldog harcosként" jellemezni, és az elnök nem egy gazdasági döntésekor az amerikai médiában frontharcosként küzd a döntés indoklásakor.