Tivadar napja van. | 2024.04.20

A katasztrófavédelem lezáratta a Lupa-tó melletti parkolókat

2018-06-10 18:20:00

Lezáratta a Lupa-tó mellett engedély nélkül működő parkolókat a katasztrófavédelem, és rendelkezett azok átépítéséről - erősítette meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál (FKI) helyettes szóvivője vasárnap az MTI-megkeresésére.

    Kolozsi Péter tájékoztatása szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál (FKI) 2017 júniusában kezdeményeztek vízbázis-védelmi egyedi vizsgálati eljárást egy mintegy 275 férőhelyes parkoló kialakítása érdekében. A tervezett parkoló ugyanis ivóvízbázison helyezkedne el.
    Az eljárást az igazgatóság elindította, a hatályos jogszabályoknak megfelelően hiánypótlást és díjfizetés-felszólítást írt ki. A parkoló kezdeményezője azonban a felszólításban foglaltakat nem teljesítette, ezért az FKI - a vonatkozó jogszabályok értelmében - megszüntette az eljárást.
    Az FKI munkatársai 2018 májusában szemlét tartottak a tó mellett, és megállapították: ott engedély nélkül, két helyszínen, mintegy 350 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki. A murvával borított parkoló kialakítása nem felel meg a műszaki előírásoknak - tették hozzá.
    A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozatban rendelkezett a parkolók azonnali lezárására és a jogszabályoknak megfelelő átépítésére.