Csongor napja van. | 2024.04.16

Negyvennégy magyar versenyző indul a szervátültetettek Eb-jén 

2018-06-08 15:58:00

Az éremtáblázaton az első három közé kerülés a magyar csapat célja a szervátültetettek és művesekezeltek Európa-bajnokságán az olaszországi Cagliariban.

    A jövő vasárnap kezdődő és 24-én záruló esemény pénteki sajtótájékoztatóján Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének (MSZSZ) elnöke elmondta, hogy a magyar versenyzők a kontinensbajnokságok 2000 óta íródó történetének minden állomásán részt vettek és sikeresen szerepeltek.
    Legutóbb, két éve az éremtáblázat második helyén végeztek 22 aranyéremmel. A cél ezúttal is az első három közé kerülés - tette hozzá Berente Judit, aki maga is indul úszásban.     
    A szervátültetettek számára olyan versenyeket rendeznek, melyekben nincs test test elleni küzdelem. Az Eb-n szereplő 40 szervátültetett és 4 dialízises magyar 9 sportágban teszi próbára magát.
    Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára kiemelte, arra törekednek, hogy a szervátültetettek támogatása és társadalmi elismertsége fokozatosan emelkedjen.
    Grózli Csaba, az MSZSZ stratégiai és orvosigazgatója hangsúlyozta, hogy orvosilag is nagyon fontos a szervátültetett emberek rendszeres sportolása.