Emma napja van. | 2024.04.19

Új egészestés magyar animációt mutatnak be novemberben

2018-06-08 14:59:00

Novemberben kerül a magyar mozikba Milorad Krstic Ezüst Medve-díjas alkotó Ruben Brandt, a Gyűjtő című egészestés, magyar animációs akcióthrillere, amely a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a műkincsrablásba. 

    Milorad Krstic egyedi látványvilágú animációs filmjében a hétköznapi és fantázia szülte formák keverednek, a futurisztikus és klasszikus elemekből épülő dizájnnal, autósüldözéssel, humorral és izgalommal - írja a film kommunikációjával megbízott ügynökség közleménye.
    A film története szerint egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények elrablásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda női tagjába, Mimibe (Hámori Gabriella). A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba.
    A közönség először június 16-án a Nagykovácsiban megszervezett Kolorádó Fesztiválon ismerkedhet a Ruben Brandt világával. 
    A film teljes költségvetése csaknem 1,2 milliárd forint volt, amelynek 75 százalékát, 882,5 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap biztosított, míg a közvetett támogatásokból 295 millió forint érkezett. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.