Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kővágó és 6,5 mázsa világsztár a diszkoszvetőknél

2018-06-04 10:40:00

 

A számítógépes világranglista első öt helyezettje indul férfi diszkoszvetésben a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyen a címvédő Kővágó Zoltán is dobókörbe lép.

 

    A Honvéd olimpiai ezüstérmes versenyzője eddig négyszer diadalmaskodott a Gyulai Memorialon. Idei ellenfelei között lesz a 2015-ös világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, 130 kilós lengyel Piotr Malachowski (4. a számítógépes rangsorban), aki olimpián kétszer volt második. Egyéni csúcsa 71,84 méter, ami jobb mint a szintén résztvevő vb-címvédő litván Andrius Gudziusé (1. - 69,21 m). A 145 kilós svéd Daniel Stahl (2.), a tavalyi vb ezüstérmese mellett a legsúlyosabb atléta, a londoni vb-n harmadik, 159 kilós amerikai Mason Finley lesz - derül ki a szervezők hétfői hírleveléből.
    A belga Philip Milanov (5.) Eb- és vb-ezüstérmesként, Uiversiade-győztesként érkezik Fehérvárra. A számítógépes világranglista 3. helyezettje a jamaicai Fedrick Dacres, a tavalyi vb negyedik helyezettje szintén eljön, akárcsak az Eb- és vb-harmadik lengyel Robert Urbanek.
    Kővágó Zoltán mellett még két magyarnak szurkolhatnak a nézők: a junior Európa-bajnok Szikszai Róbert és az idei dobó Európa Kupán harmadik Huszák János mérettetheti meg magát a legjobbak között. 
    A 8. Gyulai Memorialt július elsején és másodikán rendezik meg Székesfehérváron.