Emma napja van. | 2024.04.19

Elfogta a horvát rendőrség a migránsokat szállító furgon sofőrjét

2018-06-02 10:26:00

Elfogta a rendőrség annak a migránsokat szállító furgonnak a sofőrjét, aki két nappal ezelőtt többszöri figyelmeztetés után sem volt hajlandó megállni, ezért a rendőrök rálőttek, két gyerek pedig megsebesült - közölte Davor Bozinovic belügyminiszter pénteken.

    Sajtóértesülések szerint külföldi állampolgárról van szó, akit horvát területen fogtak el a hatóságok, és aki azóta az erdőben rejtőzködött. 
    A tárcavezető nem osztott meg több információt az újságírókkal. Kiemelte azonban, hogy a rendőrök szakszerűen jártak el, és nem tudhatták, hogy furgonban emberek vannak. 
    Az eset még szerdán késő este történt, a Plitvicei-tavaktól délre, a boszniai-horvát határtól nem messze, Donji Lapac körzetében. A hatóságok fel akartak tartóztatni egy furgont, amelynek a sofőrje megpróbálta elgázolni az útakadályt felállító rendőröket, akik ezért rálőttek. Ezt követően a sofőr kiugrott a kocsiból, és az erdőbe menekült. 
    A mikrobuszban 29 iraki és afganisztáni migránst találtak, köztük tizenöt gyereket, ketten a lövésektől megsebesültek. Egy 12 éves fiút és egy 12 éves lányt arcon talált a rendőrök fegyveréből származó golyó. A kislány sérülései nem voltak súlyosak, ő pénteken elhagyhatta a kórházat. A kisfiút meg kellett műteni, jelenleg pedig egy zágrábi kórházban van. A migránsok nemzetközi védelmet kértek Horvátországban.
    A rendőrség csütörtökön Zágrábban tartóztatott fel egy német rendszámú furgont, és embercsempészetért letartóztatta annak szerb állampolgárságú sofőrjét. A gépkocsiban 11 afganisztáni migránst szállított. Szerda óta négy horvát állampolgárt is őrizetbe vettek a hatóságok, szintén embercsempészetért. Ők Boszniából próbáltak meg migránsokat Horvátországba csempészni.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó