József napja van. | 2024.03.19

Ötezer diák vehet részt pénzügyi képzéseken a szlovákiai Nagyszombaton

2018-06-01 19:55:00

 

Ötezer szlovák és határon túli magyar általános és középiskolás képzése valósulhat meg évente a szlovákiai Nagyszombaton megnyitott OK Centerben, az élményalapú pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzéseket kínáló intézmény megnyitása régiós szinten is előrelépést jelent a pénzügyi tudatosság fejlesztésében - közölte az OTP Fáy András Alapítvány az MTI-vel pénteken.

 

    A centrum a Borderless financial and economic education nevű projektnek köszönhetően, az EU által támogatott Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében jött létre. 
    A közlemény emlékeztet, hogy 2012-ben nyitotta meg kapuit az első OK Oktatási Központ Budapesten, mely gyökeresen újszerű formában és tartalommal nyújt ingyenes pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningeket általános és középiskolásoknak. A projektet az OTP Fáy András Alapítvány hívta életre és üzemelteti. A képzések nagyon népszerűek, az oktatásra mintegy fél évre előre kell időpontot foglalni, akkora a túljelentkezés. A sikereken felbuzdulva 2016-ban megkezdte működését a nyíregyházi OK Oktatási Központ, majd tavaly októberben az OTP Bank Románia jóvoltából elindult a bukaresti intézmény is. A magyarországi OK Oktatási Központokban évente mintegy 20 ezer diák sajátíthatja el játékos módon a korszerű pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket. 
    A frissen megnyílt nagyszombati centrumban három tréningterem várja majd a diákokat, akikkel a kezdetekben öt speciálisan képzett tréner foglalkozik majd. A cél, hogy évente ötezer szlovákiai általános és középiskolás képzése valósuljon meg. Ráadásul - Magyarországhoz hasonlóan - az ország távolabbi pontjairól, ingyenes buszjáratokkal utazhatnak a gyerekek a központba.    
    A közlemény idézi Schrankó Pétert, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetőjét, aki elmondta, olyan radikálisan új, a 21. század kihívásaira válaszoló módszertant sikerült Magyarországon kifejleszteniük, ami iránt nemcsak a szomszédos országokból, hanem a világ minden tájáról, többek között Finnországból, Malajziából és Szingapúrból is van érdeklődés.