Auguszta napja van. | 2024.03.29

A jövő évi művészeti és szakmai programtervet is elfogadták

2018-05-30 16:45:00

Elfogadta a 2019. évi művészeti és szakmai programtervet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szerdai közgyűlése a Pesti Vigadóban.

    A tervezet szerint a köztestület a jövőben is kiemelt szerepet szán a művészeti ágak együttes megjelenését biztosító szakmai-művészeti programoknak, amelyek több tagozat együttműködésében jönnek létre. A programok elsősorban a Pesti Vigadóban és a Műcsarnokban valósulnak meg. 
    Folytatódnak a különböző sorozatok, így egyebek mellett a Keddi Kaleidoszkóp, a Pastorale, az animációs filmsorozat és a Szó-Szín-Játék. A nemzeti szalonok sorában 2019-ben ismét építőművészeti tárlat nyílik.
    Az MMA tavaszi és őszi irodalmi gálája vers- és próza-összeállítást mutat be, az MMA és intézményei, a Pesti Vigadó és a Műcsarnok ismételten bekapcsolódnak a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest programjaiba, valamint saját programokkal és szakmai partnerek bevonásával ünneplik a magyar kultúra napját.
    A nemzetközi és határon túli programok közé tartozik egyebek mellett a Pozsonyi Magyar Héten és a Kolozsvári Magyar Napokon való részvétel, a MIFA Nemzetközi Animációs Filmvásáron a Magyar animációtörténeti kiállítás bemutatása és a kassai Thália Színház 50. évfordulójára rendezett eseménysorozat támogatása.
    A szakmai-művészeti programok sorában szerepel többek között Turi Attila, a Dózsa Farkas-díjasok és Kárpáti Tamás kiállítása, akadémikusportrék vetítése Mozi a Vigadóban címmel, kismonográfia-sorozatok kiadása, évfordulós megemlékezések és konferenciák rendezése.