Auguszta napja van. | 2024.03.29

Román embercsempész ellen emeltek vádat Makón

2018-05-29 11:15:00

Vádat emelt az ügyészség egy román férfival szemben, aki 28 migránst próbált kisteherautója rakterében Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, az előzetes letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.
    A rendőrök 2017. október 8-án az M43-as autópálya kéthalmi pihenőhelyén ellenőrizték a vádlott által vezetett kisteherautót, amelynek rakterében 28 - magát iraki, iráni, illetve afgán állampolgárnak valló - migránst találtak.
    A vádirat szerint a sofőr Romániában állapodott meg megbízóival, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében Nyugat-Európába szállítja ezeket az embereket. A megbízók Temesváron gyűjtötték össze az utasokat, akik a teherautóba beszállva Magyarország felé indultak. A román-magyar határ előtt kiszálltak, a zöldhatáron keresztül léptek magyar területre, majd az autópálya közelében visszaszálltak a tehergépkocsiba - tudatta a csoportvezető ügyész.