József napja van. | 2024.03.19

Hidvéghi: példátlan a Soros-hálózat nyomásgyakorlása a Fidesz ellen

2018-05-27 10:32:00

Példátlan a Soros-hálózat durva beavatkozása, politikai nyomásgyakorlása a Fidesz ellen - mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában annak kapcsán, hogy a Human Rights Watch (HRW) nevű szervezet szeretné elérni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.

    A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, egy év múlva európai parlamenti választások lesznek, ez az első olyan alkalom, amikor az európai emberek közvetlenül véleményt tudnak nyilvánítani Európa jövőjéről, és ezen belül a bevándorlás kérdéséről.
    A Soros György által finanszírozott szervezet azt akarja elérni, hogy meggyengítse a bevándorlásellenes politikát, elhallgattassa azokat, akik fellépnek az illegális migráció ellen - mutatott rá.
    Hozzátette, ebben a körben Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz az egyik legbefolyásosabb, legbátrabb politikai erő, ezért irányul a nyomásgyakorlás ellenük.
    Hidvéghi Balázs jelezte, hogy az Európai Néppárton belül is vannak viták, nagy gyűjtőpártról van szó, amelyen belül vannak olyan politikusok is, akik megengedőbbek a bevándorlás kérdésében.
    Európában változik a közhangulat, egyre többen támogatják Orbán Viktor politikáját, a bevándorlásellenes politikát, amely az emberek véleményét, a józan európai többséget képviseli - emelte ki.
    A magyar emberek világosan döntöttek, a kormánypárt pedig tartani fogja a szavát, nem fogja engedni, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak, és európai szinten is folytatják a küzdelmet - jelentette ki a kommunikációs igazgató. Hozzátette, minden eszközt használni fognak, hogy a magyar álláspontot bemutassák és megvédjék.
    Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy érvényesíteni fogják a magyar emberek akaratát, amelyet világosan kifejeztek a választásokon. Ezért a jövő héten beterjesztik az alaptörvény módosítását, és a "Stop Soros" törvénycsomagot, amelynek az a célja, hogy tovább szigorítsa a bevándorlás elleni fellépést, illetve megakadályozza, hogy az illegális bevándorlást elősegítsék személyek, szervezetek - mondta.
    Még a nyári szünet előtt dönt az Országgyűlés a jogszabályokról. A kommunikációs igazgató ennek kapcsán úgy fogalmazott, kiváncsian várja, hogy az ellenzéki pártok, képviselők hogyan szavaznak majd.