Emma napja van. | 2024.04.19

Közösségi kávéházat nyitott az egyházmegyei karitász Szombathelyen

2018-05-26 09:45:00

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász közösségi rendezvények színtereként működő, hátrányos helyzetű embereket foglalkoztató Fairplay kávéházat nyitott Szombathelyen - közölte Tuczainé Régvári Marietta, a karitász igazgatója az MTI-vel.

    A közösségi tér kialakításával a hátrányos helyzetű emberek társadalmi elfogadottságát és szerepvállalását akarják elősegíteni. A kávézóban dolgozók, és a programok résztvevői "megtapasztalhatják a karitatív szemléletet, az önzetlen segítés erejét, és a közösséghez tartozás érzését" - fogalmazott a karitász igazgatója. 
    A Fairplay kávéházban pályakezdő fiatalokat és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak. A bevételt hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok tanulmányainak támogatására, valamint - az osztrák Grazi Egyházmegyei Karitászon keresztül - hátrányos helyzetű afrikai karitász segítésére fordítják - mondta el Tuczainé Régvári Marietta. 
    A Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak 27 éves kapcsolata van a grazi karitásszal. A két intézmény számos határon átnyúló programot valósított meg - fűzte hozzá Tuczainé Régvári Marietta. Példaként említette, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász intézményeiben használt farmerekből varrott táskákat, párnákat, kötényeket a grazi karitász boltjaiban értékesítik. A bevételt afrikai családok ellátásra fordítják. 
    A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Fairplay című pályázatán 50 millió forint támogatást nyert el a hátrányos helyzetű emberek társadalmi elfogadottságának javítására, valamint a társadalmi együttélés javítására. A projekt keretében valósul meg a közösségi térként működő, társadalmi együttélés céljait szolgáló Fairplay kávézó megnyitása.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó