Bernát, Felícia napja van. | 2019.05.20 | MNB középárfolyam:

Több mint 400 millió forintos turisztikai fejlesztések indulnak Mezőtúron

2018-05-26 07:38:39

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)  keretében nyert, több mint 400 millió forintból kezdődnek turisztikai fejlesztések Mezőtúron; egyebek mellett interaktív helytörténeti kiállítással, megújuló kovácsműhellyel, városnéző  kisvonattal bővül a település kínálata - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

    Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP), a tervek szerint 2020 nyár végére lezáruló projekt céljának nevezte a lakosság számára is elérhető, emellett a helyi hagyományok és kulturális örökség bemutatásán alapuló, komplex turisztikai attrakciót létrehozó programkínálat létrehozását. A fejlesztések több helyszínt is érintenek.
    Megújul és látogathatóvá válik a nagyközönség számára az 1928-ban épült, helyi védettség alatt álló városháza tornya, amely kilátóként is funkcionál majd - tájékoztatott.  Szintén a városháza épületében  alakítanak ki egy Hortobágy-Berettyóra néző teraszos kávézót, a padlásterében pedig interaktív helytörténeti kiállítást.
    A projekt keretében megújul egy kovácsműhely, és egy városnéző kisvonatot is vásárol az önkormányzat, emellett eszközöket szereznek be a kézművesházba és a többfunkciós kulturális központba - sorolta Herczeg Zsolt.