József napja van. | 2024.03.19

Továbbra is többfelé várható felhőszakadás

2018-05-22 20:15:00

Továbbra is többfelé várható felhőszakadás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedd este eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a késő esti órákig elszórtan alakulhatnak ki zivatarok, elsősorban a Dunántúlon és északon.

    Éjszaka a középső országrészben fordulhat elő helyenként zivatar intenzív csapadék kíséretében.
    Szerdán szórványosan, elsősorban az ország délnyugati felében valószínűbb zivatarok kialakulása, felhőszakadás, viharos szél, egy-egy helyen jégeső kíséretében. Szerdára négy északkeleti megye - Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Heves - kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken arra kell készülni, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél több csapadék hullhat.
    Az előrejelzés szerint szerda délelőtt a Dunántúlon, délután inkább keletebbre lehet több napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 24-29 Celsius-fok között valószínű.
    A következő napokban is sokfelé lehetnek záporok, de lehűlés nem várható, a maximumok jellemzően 24-29 fok között alakulnak.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány